Ultrahangterápia
Főoldal / Kezelések /
Ultrahangterápia

Ultrahangterápia

Az UH sugár egy mechanikus rezgés.A szövetek melyeken áthalad ,átveszik a rezgést,így gyógyulási folyamatok indulnak el a kezelt területen.

Az ultrahang terápia izomrelaxáló, fájdalomcsökkentő kezelés, amely ízületi betegségek (arthrosis) esetén javallott, de izomrándulás, izomfájdalom, sportsérülések, íntapadások és ínhüvelyek elváltozásainál is eredményesen használható.

Lehetőséget biztosít gyulladáscsökkentő- és fájdalomcsillapító hatóanyagok alkalmazására, mindeközben nem terheli a szervezetet sem invazív beavatkozással, sem pedig orális gyógyszeres kezelésekkel, lokálisan hat.

Ultrahangterápia

A mechanikus hatás mikromasszázs formájában nyilvánul meg. Ez fokozott vérkeringést és anyagcserefolyamatokat eredményez a kezelt területen. Termikus jellemzője jóvoltából fokozza a szövetek hőmérsékletét, izomlazító és fájdalomcsökkentő hatása van. Kémiai szempontból a kapillárisok és vérkeringés javul, így fokozott oxigénellátottság jön létre az adott területen. Különösen kedvező a hatása olyan területek kezelésekor, ahol kevés ér fut, és gyenge a vérellátás. Ilyenek az izmokat csontokhoz kötő inak, amelyeknek sokkal gyengébb a vérellátása az izmokhoz képest.

Ultrahangterápia

Milyen problémák esetén javasolt az ultrahangterápia alkalmazása?

  • Ízületi- és gerincmegbetegedések gyógyítása
  • Artrózis esetén fájdalomcsillapítás
  • Tendinosis, periostosis, sarkantyú kezelése
  • Achillodinia terápiája
  • Hegek, zsugorodások kezelése
  • Csonttörések rehabilitációja

Mikor nem javasolt az ultrahangterápia használata?

  • Vér- és nyirokkeringési zavarok
  • Rosszindulatú daganatos megbetegedések esetén
  • Akut gyulladás esetén, degeneratív megbetegedések accut gyulladásos szakaszában
  • Terhesség esetén

Kezelt területnek megfelelően szabad bőrfelületet biztosító ruházat viselése ajánlott a kezelés hatékony elvégzéséhez.

DS Medical

Szakértőnk

Kovács Mirjam
Kovács Mirjam
Fizioterapeuta
Több, mint 20 éve dolgozom az egészségügyben, és szakasszisztensként tevékenykedem a fizioterápia területén. Az évek során rengeteg tapaszt...Több, mint 20 éve dolgozom az egészségügyben, és szakasszisztensként tevékenykedem a fizioterápia területén. Az évek során rengeteg tapasztalatot szereztem, és számos betegnek segítettem abban, hogy visszanyerje mozgékonyságát és egészségét. Számomra az a legfontosabb, hogy a pácienseim jóléte és gyógyulása a középpontban álljon. Az egészségügyi szakemberként büszke vagyok arra, hogy segíthetek másoknak a fizikai rehabilitációban és az egészségük helyreállításában.
Ultrahangterápia

IDŐPONTFOGLALÁS

Foglaljon időpontot kényelmes, azonnal
vagy az alábbi elérhetőségeken