Ultrahangterápia
Főoldal / Kezelések /
Ultrahangterápia

Ultrahangterápia

Az ultrahang sugár egy mechanikus rezgés. A szövetek, melyeken áthalad, átveszik a rezgést, így gyógyulási folyamatok indulnak be a kezelt területen

Az ultrahang terápia izomrelaxáló, fájdalomcsökkentő kezelés, amely ízületi betegségek (arthrosis) esetén javallott, de izomrándulás, izomfájdalom, sportsérülések, íntapadások és ínhüvelyek elváltozásainál is eredményesen használható.

Lehetőséget biztosít gyulladáscsökkentő- és fájdalomcsillapító hatóanyagok alkalmazására, mindeközben nem terheli a szervezetet sem invazív beavatkozással, sem pedig orális gyógyszeres kezelésekkel, lokálisan hat.

Ultrahangterápia

A mechanikus hatás mikromasszázs formájában nyilvánul meg. Ez fokozott vérkeringést és anyagcserefolyamatokat eredményez a kezelt területen. Termikus jellemzője jóvoltából fokozza a szövetek hőmérsékletét, izomlazító és fájdalomcsökkentő hatása van. Kémiai szempontból a kapillárisok és vérkeringés javul, így fokozott oxigénellátottság jön létre az adott területen. Különösen kedvező a hatása olyan területek kezelésekor, ahol kevés ér fut, és gyenge a vérellátás. Ilyenek az izmokat csontokhoz kötő inak, amelyeknek sokkal gyengébb a vérellátása az izmokhoz képest.

Ultrahangterápia

Milyen problémák esetén javasolt az ultrahangterápia alkalmazása?

 • Ízületi- és gerincmegbetegedések gyógyítása
 • Artrózis esetén fájdalomcsillapítás
 • Tendinosis, periostosis, sarkantyú kezelése
 • Achillodinia terápiája
 • Hegek, zsugorodások kezelése
 • Csonttörések rehabilitációja

Mikor nem javasolt az ultrahangterápia használata?

 • Vér- és nyirokkeringési zavarok
 • Rosszindulatú daganatos megbetegedések esetén
 • Akut gyulladás esetén, degeneratív megbetegedések accut gyulladásos szakaszában
 • Fémtartalmú protéziseknél, implantátumoknál
 • Terhesség esetén

Kezelt területnek megfelelően szabad bőrfelületet biztosító ruházat viselése ajánlott a kezelés hatékony elvégzéséhez.

DS Medical

Szakértőnk

Bogdán Leila
Bogdán Leila
Humánkineziológus
2022-ben végeztem MSc Humánkineziológia szakon terhelésélettan és rehabilitáció, illetve táplálkozástudomány és sport-dietetikai specializá...2022-ben végeztem MSc Humánkineziológia szakon terhelésélettan és rehabilitáció, illetve táplálkozástudomány és sport-dietetikai specializáción. Tudásom gyógymasszőri, valamint fizioterápiás asszisztens képzéssel egészítem ki. Jövőbeni terveim között egyetemi tanulmányaim doktori iskolában való folytatása is szerepel. Célom, hogy minden egyes mozgatószervrendszeri deficitet és sérülést átfogóan szemléljek, így komplex terápiás programot hozzak létre valamennyi hozzánk érkező személy számára.
Ultrahangterápia

IDŐPONTFOGLALÁS

Foglaljon időpontot kényelmes, azonnal
vagy az alábbi elérhetőségeken