Kinesio tape vagy flossing? Mikor melyiket használjuk?

Kinesio tape vagy flossing? Mikor melyiket használjuk?

Fizikai állapottól függetlenül a mindennapi tevékenységek során, sport közben, vagy akár egy rossz mozdulat alkalmával bárki könnyen megsérülhet, meghúzhatja az izmait, becsípődhetnek az idegei. A sérülések ugyanúgy érinthetik az aktív sportolókat és a mozgásszegény életmódot élőket is, de nem szükséges azonnal gyógyszeres kezeléseket alkalmazni, érdemes előbb olyan non-invazív terápiákat alkalmazni, mint például a kineziológiai tapasz vagy a flossing. 

V02.png (2 KB)

Kezelés, prevenció és teljesítményfokozás

A kineziológiai tapasz és a flossing olyan terápiák, melyek nem csupán akut sérülések esetén segíthetnek, hanem hajlam vagy rossz mozgássztereotípiák esetén megelőzés, meglévő sérülések esetén rehabilitáció vagy letapadt kötőszövetek esetén teljesítményfokozás céljából is alkalmazhatóak. A kezeléseket nem érdemes saját kezűleg végezni, jobb szakemberhez fordulni, főleg abban az esetben amikor valamilyen sérülés vagy diszfunkció gyakran jelentkezik és negatívan befolyásolja a mindennapi életet, közérzetet.

V02.png (2 KB)

A kinesio tape alkalmazása

A kinesio tape az izmok és az ízületek stabilizálására kiválóan alkalmas eszköz, de hatékony a gyulladások kezelésében is. A tapasszal lehetővé válik, hogy a viselője ne legyen akadályozva a mozgásban, mivel a tapasz együtt mozog a bőrrel és az alatta lévő kötőszövettel, nem gátolja a mozgást és a vérkeringést sem. A bőr alatti kötőszöveteken keresztül aktiválja a reflexköröket, pozitív jelzéseket közvetít a testnek és felgyorsítja a regenerálódás folyamatát. A tapaszt leginkább izomsérülések és akut ízületi fájdalmak esetén alkalmazzuk.

V02.png (2 KB)

A flossing kompressziós terápia

A flossing terápia során egy speciális gumiszalagot alkalmazunk az izmokon, ízületeken és kötőszöveteken. Míg a kineziológiai tapasz huzamosabb ideig fel van tapasztva, addig a flossing csak a mozgásterápia ideje alatt kerül alkalmazásra. A páciens gumiszalagos elszorítással és a nélkül végez mozgásokat 2 perces váltakozással, ami által a regenerációs folyamat felgyorsul, a mozgástartomány javul, oldódnak a letapadások, csökken a fájdalom és a gyulladás mértéke. Kiválóan alkalmazható gyógytorna vagy manuál terápia kiegészítő kezeléseként. A flossing terápia alkalmazható krónikus és akut sérülések, fájdalmak esetén is. Egy bekövetkezett baleset után a flossing szalagokkal azonnal csökkenthető a fájdalom és az ödéma mértéke, így elősegítve a gyógyulást.

 

Képernyőfotó 2022-10-13 - 7.55.21.png (18 KB)