Kinezio Tape
Főoldal / Kezelések /
Kinezio Tape

Kinezio Tape

A Kinezio Tape Módszer egy kiegészítő terápiás módszer, melyet az egészségügy számtalan területén lehet alkalmazni a fájdalom enyhítésére, a lágyrész sérülések, a szöveti- és ízületi szögeltérések, az ödéma kezelésére, hogy csak néhányat említsünk.

Először Dr. Kenzo Kase használta az elasztikus tape-et az 1970es években a terapeuta kézérintésének érzetének utánzására. A kinezio tape egy felső, általában elasztikus szálakkal átszőtt pamutrétegből, valamint az alatta speciálisan felvitt ragasztórétegből áll. A kinezio tape-et a terapeuta a megfelelő húzással és a megfelelő technikával helyezi fel a kezelendő területre, attól függően, hogy mi a probléma. A kinezio tape szalagok tulajdonságaikból adódóan akár 120-140%-al tovább húzhatóak saját hosszuknál, ezzel elősegítve a megfelelő húzási stratégiák elvégzését, és hőre aktiválódó, hipoallergén ragasztójuk segítségével maradnak fent a kezelendő felületen. Felragasztás után több napon át fennmaradhatnak, valamint érheti őket víz, 5-10 perc alatt megszáradnak.

Az elmélet a hatásmechanizmusuk mögött, hogy a bőrre megfelelően felragasztott kinezio tape egy olyan mechanikai stimulust jelent, amely aktivizálja a központi idegrendszeri folyamatokat. Mivel megfeszíti, elemeli kissé a bőrt, megváltoztatja a dermis és az epidermis közti sejtközötti folyadéksűrűséget, javítja a mikrokeringést, a nyírokelvezetést, elősegíti a gyulladásos folyamatok gyorsabb lezajlását, a duzzanatok, valamint a fájdalomérzet csökkentését is a mechanoreceptor aktivitás befolyásolása révén.

Milyen problémák esetén javasolt a kinezio tape alkalmazása?

  • Izomsérülések esetén
  • Akut ízületi fájdalmak esetén
  • Helyi ödéma - vizesedés esetén
  • Zúzódások csökkentésére

Mikor nem javasolt a kinezio tape használata?

  • Tumoros megbetegedések
  • Fertőzés
  • Cellulitisz – Orbánc
  • Nyílt sebek
  • Mélyvénás trombózis
  • A kinezio tape-re korábban már jelentkező allergiás reakció esetén

A kezelendő területet érdemes a felhelyezés előtt leborotválni, egy borotvát hozni magával, ha esetleg hosszabb szalagragasztást igényel a probléma. A felragasztás előtti napon kerülje a páciens testápoló krémek, olajok használatát. A bőr legyen száraz, olajtól mentes.

DS Medical

Szakértőnk

Bogdán Leila
Bogdán Leila
Humánkineziológus
2022-ben végeztem MSc Humánkineziológia szakon terhelésélettan és rehabilitáció, illetve táplálkozástudomány és sport-dietetikai specializá...2022-ben végeztem MSc Humánkineziológia szakon terhelésélettan és rehabilitáció, illetve táplálkozástudomány és sport-dietetikai specializáción. Tudásom gyógymasszőri, valamint fizioterápiás asszisztens képzéssel egészítem ki. Jövőbeni terveim között egyetemi tanulmányaim doktori iskolában való folytatása is szerepel. Célom, hogy minden egyes mozgatószervrendszeri deficitet és sérülést átfogóan szemléljek, így komplex terápiás programot hozzak létre valamennyi hozzánk érkező személy számára.
Szivák Virág
Szivák Virág
Gyógytornász, McKenzie Terapeuta
2015-ben szereztem Gyógytornász-Fizioterapeuta Bsc szakképzettségemet, azóta dolgozok gyógytornász-fizioterapeutaként. Folyamatosan képzem t...2015-ben szereztem Gyógytornász-Fizioterapeuta Bsc szakképzettségemet, azóta dolgozok gyógytornász-fizioterapeutaként. Folyamatosan képzem tovább magamat annak érdekében, hogy minél magasabb szintű ellátást tudjak nyújtani a hozzám fordulóknak. A pácienseimet igyekszek partnerként kezelni, hogy együtt oldjuk meg a fennálló problémát. Hiszek abban, hogy a gyógyulás kulcsa mindenkinek ott van a kezében, nekünk terapeutaként az a feladatunk, hogy utat mutassunk ehhez a kulcshoz.
Szivák Zsófia
Szivák Zsófia
Gyógytornász-fizioterapeuta, Sportfizioterapeuta
2014-ben végeztem Gyógytornász – fizioterapeuta BSc szakon. Diploma után a betegek gyógyítása mellett a sportolók rehabilitációjára is képez...2014-ben végeztem Gyógytornász – fizioterapeuta BSc szakon. Diploma után a betegek gyógyítása mellett a sportolók rehabilitációjára is képeztem magam, mind a sérülés kezelés, mind a prevenció és teljesítmény fejlesztés szempontjából is. Nyitott vagyok az új eljárások megtanulására és használatára akár a gyógytornáról, akár más kiegészítő terápiákról legyen szó. Szívesen alkalmazom a legkorszerűbb technikákat a sérültek és betegek kezelésénél.
Kinezio Tape

IDŐPONTFOGLALÁS

Foglaljon időpontot kényelmes, azonnal
vagy az alábbi elérhetőségeken