Kinezio Tape
Főoldal / Kezelések /
Kinezio Tape

Kinezio Tape

A Kinezio Tape Módszer egy kiegészítő terápiás módszer, melyet az egészségügy számtalan területén lehet alkalmazni a fájdalom enyhítésére, a lágyrész sérülések, a szöveti- és ízületi szögeltérések, az ödéma kezelésére, hogy csak néhányat említsünk.

Először Dr. Kenzo Kase használta az elasztikus tape-et az 1970es években a terapeuta kézérintésének érzetének utánzására. A kinezio tape egy felső, általában elasztikus szálakkal átszőtt pamutrétegből, valamint az alatta speciálisan felvitt ragasztórétegből áll. A kinezio tape-et a terapeuta a megfelelő húzással és a megfelelő technikával helyezi fel a kezelendő területre, attól függően, hogy mi a probléma. A kinezio tape szalagok tulajdonságaikból adódóan akár 120-140%-al tovább húzhatóak saját hosszuknál, ezzel elősegítve a megfelelő húzási stratégiák elvégzését, és hőre aktiválódó, hipoallergén ragasztójuk segítségével maradnak fent a kezelendő felületen. Felragasztás után több napon át fennmaradhatnak, valamint érheti őket víz, 5-10 perc alatt megszáradnak.

Az elmélet a hatásmechanizmusuk mögött, hogy a bőrre megfelelően felragasztott kinezio tape egy olyan mechanikai stimulust jelent, amely aktivizálja a központi idegrendszeri folyamatokat. Mivel megfeszíti, elemeli kissé a bőrt, megváltoztatja a dermis és az epidermis közti sejtközötti folyadéksűrűséget, javítja a mikrokeringést, a nyírokelvezetést, elősegíti a gyulladásos folyamatok gyorsabb lezajlását, a duzzanatok, valamint a fájdalomérzet csökkentését is a mechanoreceptor aktivitás befolyásolása révén.

Milyen problémák esetén javasolt a kinezio tape alkalmazása?

  • Izomsérülések esetén
  • Akut ízületi fájdalmak esetén
  • Helyi ödéma - vizesedés esetén
  • Zúzódások csökkentésére

Mikor nem javasolt a kinezio tape használata?

  • Tumoros megbetegedések
  • Fertőzés
  • Cellulitisz – Orbánc
  • Nyílt sebek
  • Mélyvénás trombózis
  • A kinezio tape-re korábban már jelentkező allergiás reakció esetén

A kezelendő területet érdemes a felhelyezés előtt leborotválni, egy borotvát hozni magával, ha esetleg hosszabb szalagragasztást igényel a probléma. A felragasztás előtti napon kerülje a páciens testápoló krémek, olajok használatát. A bőr legyen száraz, olajtól mentes.

DS Medical

Szakértőnk

Kovács Mirjam
Kovács Mirjam
Fizioterapeuta
Több, mint 20 éve dolgozom az egészségügyben, és szakasszisztensként tevékenykedem a fizioterápia területén. Az évek során rengeteg tapaszt...Több, mint 20 éve dolgozom az egészségügyben, és szakasszisztensként tevékenykedem a fizioterápia területén. Az évek során rengeteg tapasztalatot szereztem, és számos betegnek segítettem abban, hogy visszanyerje mozgékonyságát és egészségét. Számomra az a legfontosabb, hogy a pácienseim jóléte és gyógyulása a középpontban álljon. Az egészségügyi szakemberként büszke vagyok arra, hogy segíthetek másoknak a fizikai rehabilitációban és az egészségük helyreállításában.
Szivák Zsófia
Szivák Zsófia
Gyógytornász-fizioterapeuta, Sportfizioterapeuta
2014-ben végeztem Gyógytornász – fizioterapeuta BSc szakon. Diploma után a betegek gyógyítása mellett a sportolók rehabilitációjára is képez...2014-ben végeztem Gyógytornász – fizioterapeuta BSc szakon. Diploma után a betegek gyógyítása mellett a sportolók rehabilitációjára is képeztem magam, mind a sérülés kezelés, mind a prevenció és teljesítmény fejlesztés szempontjából is. Nyitott vagyok az új eljárások megtanulására és használatára akár a gyógytornáról, akár más kiegészítő terápiákról legyen szó. Szívesen alkalmazom a legkorszerűbb technikákat a sérültek és betegek kezelésénél.
Kinezio Tape

IDŐPONTFOGLALÁS

Foglaljon időpontot kényelmes, azonnal
vagy az alábbi elérhetőségeken