Intim Torna
Főoldal / Kezelések /
Intim Torna

Intim Torna

Az intim torna a medencefenék izomzatának erősítésével segít megőrizni az intim területek funkcionalitását.

Az intim torna a medencefenék izomzatának aktiválásával és elernyesztésével (pihenésével) igyekszik visszahozni testünk alsó, legfontosabb tartóizmainak funkcióját. A medencefenék izmainak mindamellett, hogy a rekeszizommal és a hasizmokkal együtt egy erős, központi izomfűzőt hoznak létre, feladata még a salakanyagok ürítésének szabályozása, az intim együttlétek elősegítése és élvezetessé tétele, a szülés véghezvitele, valamint belső szerveink helyben tartása. Eme nagyon sok funkció hatalmas terhet jelent (szó szerint) ennek az izomzatnak, és ha nem foglalkozunk vele, idővel meggyengül, és sérül valamelyik, vagy akár több funkciójában is. Ilyen gyengülést okozhatnak a struktúráját érő változtatások is, mint a szülés alatti gát repedés/vágás, az intim területet érintő műtétek, egyes daganatok, vagy traumák, balesetek.

Az intim torna segít a medencefenék izomzatának mozgásait tudatossá tenni, ezzel elősegíteni a gyakorlatok mindennapi életben történő beépítését, amely által az izomzat erősödik, és az idegrendszer újratanulása révén a már megtanult izommunka ismét automatizálódik. A páciensnek nagy türelemre, és sok, kitartó gyakorlásra van szüksége ahhoz, hogy az elvesztett funkciók ismét helyreálljanak, vagy legalábbis az életminőség javulása létrejöjjön.

Milyen problémák esetén javasolt az intim torna alkalmazása?

  • Medencefenék izomzat gyengesége miatt
  • Intim területen végzett műtétek után
  • Tumor eltávolítását követően, amennyiben a funkcionalitásban problémák jelentkeznek, és az orvos engedélyt ad rá.

Mikor nem javasolt az intim torna használata?

  • Neurológiai eredetű izom gyengeség esetén, amennyiben a neurológiai probléma nem került megoldásra, és az izomzat akaratlagosan nem működtethető.
  • Aktívan zajló tumor esetén.

Kényelmes ruházatot, ami segíti a szabad mozgást.

DS Medical
Intim Torna

IDŐPONTFOGLALÁS

Foglaljon időpontot kényelmes, azonnal
vagy az alábbi elérhetőségeken