HOCOMA ROBOTIKA
Főoldal / Kezelések /
HOCOMA ROBOTIKA

HOCOMA ROBOTIKA

INNOVÁCIÓ A KÉZ- ÉS KARTERÁPIÁBAN ARMEO SPRING

INNOVÁCIÓ A KÉZ- ÉS KARTERÁPIÁBAN

 

Az ARMEO SPRING kar- és kézterápiás eszköz egy svájci gyártmányú speciális eszköz, amely lehetővé teszi a kar és a kéz egyidejű fejlesztését. Állítható nehézségi szintjeivel alkalmazkodik a páciens aktuális állapotához.

Egy 3D-s, kihívásokkal teli és izgalmas munkafelület gondoskodik a feladatok interaktivitásáról. A páciens a robotkar mozgatásával különféle fejlesztő játékokat játszik, ami kulcsfontosságú a rehabilitáció és a mindennapi életbe való, lehető legteljesebb visszatérés szempontjából.

Az ARMEO SPRING ergonomikus exoskeletonnal rendelkezik, vagyis mesterséges külső vázzal, amely személyre szabható és ideális támasztékot biztosít a teljes kar és kéz számára. A gép támogatja a kar súlyát, így lehetővé téve a páciensnek, hogy minden éppen maradt motoros funkcióját használja. A terápia során ösztönzi a beteget, hogy saját izomerőből indítsa el az adott mozdulatot, hozzájárulva az optimális fejlődéshez. A célja, hogy a páciens visszaszerezze felső végtagjának funkcionális képességét az ARMEO SPRING segítségével végzett terápia révén.

 

Az ARMEO SPRING nemcsak a felnőttek, hanem a gyermekek esetében is kiváló választásnak bizonyul a felső végtag rehabilitációjához. Az ergonomikus váz elérhető gyermekméretben is, így a kicsik kar- és kézterápiájában is hatékony támogatást nyújt. Az animációs, fejlesztő szoftverek játékosak, izgalmasak és motiválóak, így a gyermekek számára is vonzó lehetőséget kínálnak a terápia során.

HOCOMA ROBOTIKA

Milyen betegségek, sérülések esetén segít az ARMEO SPRING?

Az ARMEO SPRING a következő betegségek és sérülések esetén segít a rehabilitációs folyamatban:

  • Stroke: Az agyi érkatasztrófa utáni mozgási nehézségek esetén.
  • Traumás agysérülés (TBI): Hirtelen fellépő ütés vagy sérülés következtében kialakuló komplex problémák esetén, amely leggyakrabban közúti balesetek, sportsérülések vagy zuhanások során jön létre.
  • Perifériás neuropátia: Az idegrendszer károsodása miatt fellépő problémák esetén, amelyek gátolják az idegrendszer és az egyes testrészek közötti megfelelő kapcsolatot.
  • Különféle csontrendszeri és izombetegségek.
HOCOMA ROBOTIKA
DS Medical

Szakértőnk

Kovács Mirjam
Kovács Mirjam
Fizioterapeuta
Több, mint 20 éve dolgozom az egészségügyben, és szakasszisztensként tevékenykedem a fizioterápia területén. Az évek során rengeteg tapaszt...Több, mint 20 éve dolgozom az egészségügyben, és szakasszisztensként tevékenykedem a fizioterápia területén. Az évek során rengeteg tapasztalatot szereztem, és számos betegnek segítettem abban, hogy visszanyerje mozgékonyságát és egészségét. Számomra az a legfontosabb, hogy a pácienseim jóléte és gyógyulása a középpontban álljon. Az egészségügyi szakemberként büszke vagyok arra, hogy segíthetek másoknak a fizikai rehabilitációban és az egészségük helyreállításában.
Szivák Zsófia
Szivák Zsófia
Gyógytornász-fizioterapeuta, Sportfizioterapeuta
2014-ben végeztem Gyógytornász – fizioterapeuta BSc szakon. Diploma után a betegek gyógyítása mellett a sportolók rehabilitációjára is képez...2014-ben végeztem Gyógytornász – fizioterapeuta BSc szakon. Diploma után a betegek gyógyítása mellett a sportolók rehabilitációjára is képeztem magam, mind a sérülés kezelés, mind a prevenció és teljesítmény fejlesztés szempontjából is. Nyitott vagyok az új eljárások megtanulására és használatára akár a gyógytornáról, akár más kiegészítő terápiákról legyen szó. Szívesen alkalmazom a legkorszerűbb technikákat a sérültek és betegek kezelésénél.
HOCOMA ROBOTIKA

IDŐPONTFOGLALÁS

Foglaljon időpontot kényelmes, azonnal
vagy az alábbi elérhetőségeken