FMA

FMA

A Funkcionális Mozgás Analízis (FMA) egy klinikai modell, amelyet a mozgásszervi rendellenességek diagnosztizálására és kezelésére használunk a mozgásminták diszfunkcióinak azonosításával.

Ezt a Funkcionális Mozgás Analízis rendszert azért hozták létre, hogy a mozgásmintákkal összefüggő fájdalom és diszfunkció állapotát fel lehessen mérni, a különböző testtájak egymással összefüggő mozgásait használva fel tudjuk tárni a különböző korlátokat és diszfunkciókat.

Célja a mozgások minőségének felmérése, nem az lesz a lényege, hogy hány ismétlést képes végrehajtani a páciens, hanem hogy a mozgásmintát milyen minőségben tudja kivitelezni.

Az FMA lehetővé teszi a terapeuta számára, hogy azonosítsa és kezelje a test azon régióit, amelyekben hiányzik a mobilitás (mozgástartomány), vagy a stabilitás (motorkontroll), lehetővé téve a pontos kezelést a fájdalommentes funkció és mozgás helyreállításához

Az FMA segít feltárni az esetleges aszimmetriákat és kóros mozgásmintákat, mint a fájdalmas probléma kiváltó okát. Ez pedig segít a terapeutának egy személyre szabott kezelési terv felállítására a fájdalommentes mozgás és funkció helyreállítására.

Milyen problémák esetén javasolt a fma alkalmazása?

  • Fájdalmas mozgások
  • Beszűkült mozgástartományok
  • Izomegyensúlytalanságok
  • Izomfeszülések

Mikor nem javasolt a fma használata?

  • Akut gyulladásos folyamatok
  • Láz
  • Fertőző betegségek

Kényelmes, rövid ruházatot (rövidnadrág, top, sportmelltartó vagy bikinifelső)

DS Medical

Szakértőnk

Szivák Zsófia
Szivák Zsófia
Gyógytornász-fizioterapeuta, Sportfizioterapeuta
2014-ben végeztem Gyógytornász – fizioterapeuta BSc szakon. Diploma után a betegek gyógyítása mellett a sportolók rehabilitációjára is képez...2014-ben végeztem Gyógytornász – fizioterapeuta BSc szakon. Diploma után a betegek gyógyítása mellett a sportolók rehabilitációjára is képeztem magam, mind a sérülés kezelés, mind a prevenció és teljesítmény fejlesztés szempontjából is. Nyitott vagyok az új eljárások megtanulására és használatára akár a gyógytornáról, akár más kiegészítő terápiákról legyen szó. Szívesen alkalmazom a legkorszerűbb technikákat a sérültek és betegek kezelésénél.
FMA

IDŐPONTFOGLALÁS

Foglaljon időpontot kényelmes, azonnal
vagy az alábbi elérhetőségeken