Általános Gyógytorna
Főoldal / Kezelések /
Általános Gyógytorna

Általános Gyógytorna

Gyógytorna egy nem invazív terápiás módszer, amely az elvesztett mozgásfunkciók helyreállításával, a meglévő mozgásfunkciók javításával igyekszik helyrehozni egy olyan egyensúlyi állapotot a teljes testben, amely a mindennapi vagy a sportélethez elengedhetetlen alappal szolgál.

A gyógytorna kezelés a mozgásszervrendszer, a neuromuscularis rendszer és az azokat körülvevő kötőszöveti rendszer működésének a helyreállítására, javítására, a funkció romlásának megelőzésére használható terápia. Alkalmazható bizonyos keringési zavarok, légúti problémák, valamint egyensúly-koordináció zavarok esetén is.

A torna program személyre szabott, a probléma természetétől és a páciens állapotától függően különböző testhelyzetekben végezhető gyakorlatokból áll, melyeket eszközzel vagy eszköz nélkül végezhet a gyógyulni vágyó, személyre szabott erősséggel.

 

A rosszul berögződött mozgásminták javításával, a sérült szövetek mechanikai behatással történő regenerációjával, a keringés, a koordináció-egyensúly javításával, a megbomlott izomegyensúly helyreállításával igyekszünk visszaállítani a test harmonikus mozgását, és a mindennapi élethez, vagy sportoláshoz szükséges funkcionalitást.

Milyen problémák esetén javasolt az általános gyógytorna alkalmazása?

 • Mozgásszervrendszeri betegségek esetén
 • Műtétek után, orvosi javaslatra
 • Egyensúly-koordinációs zavarok esetén orvosi javaslatra
 • Általános mozgásegészség megőrzése végett
 • Mozgásszervrendszeri betegségek megelőzése végett

Mikor nem javasolt az általános gyógytorna használata?

 • Tumoros állapot, vagy tumoros állapot után, míg az orvos máshogy nem rendeli
 • Akut mélyvénás trombózis, vagy trombózis gyanú esetén
 • Lázas állapot
 • Aktív gyulladás
 • Fertőző betegség
 • Általános rosszullét

Kényelmes ruházatot, mely engedi a szabad mozgást. Amennyiben igény van rá, saját törölközőt lehet hozni a gyakorlatokhoz, vagy utána.

DS Medical

Szakértőnk

Szivák Zsófia
Szivák Zsófia
Gyógytornász-fizioterapeuta, Sportfizioterapeuta
2014-ben végeztem Gyógytornász – fizioterapeuta BSc szakon. Diploma után a betegek gyógyítása mellett a sportolók rehabilitációjára is képez...2014-ben végeztem Gyógytornász – fizioterapeuta BSc szakon. Diploma után a betegek gyógyítása mellett a sportolók rehabilitációjára is képeztem magam, mind a sérülés kezelés, mind a prevenció és teljesítmény fejlesztés szempontjából is. Nyitott vagyok az új eljárások megtanulására és használatára akár a gyógytornáról, akár más kiegészítő terápiákról legyen szó. Szívesen alkalmazom a legkorszerűbb technikákat a sérültek és betegek kezelésénél.
Általános Gyógytorna

IDŐPONTFOGLALÁS

Foglaljon időpontot kényelmes, azonnal
vagy az alábbi elérhetőségeken